grafiek-lessen & workshops

VOL – VOL – VOL – Deze workshops zijn momenteel volgeboektVOL – VOL – VOL


In de grafiek-werkplaats in ateliergebouw Elckerlyc aan de Havixhorst 254 in Alphen aan den Rijn ga ik grafiek-workshops geven. In het ateliergebouw staat een mooie VanGinkel (diepdruk)-pers, daarop kunnen de etsen en droge naald afgedrukt worden. Ik heb tevens drukinkt en schoonmaakmiddelen op voorraad.
Mocht je meer interesse hebben in hout- of linosneden, dan kan ik de workshop voor jou daarop toespitsen. Het streven is om een start te gaan maken vanaf 1 oktober, mocht je dat te vroeg vinden dan kun je in overleg wel later instappen.
Het aantal cursisten wil ik beperkt houden. De lessen zijn bedoeld voor mensen die graag de basis van het etsen en droge naald onder de knie willen krijgen, én voor diegenen die geen eigen pers hebben en het gezellig vinden om samen te etsen. Ervaring is niet persé nodig. Je kunt je na deze basis workshop verder verdiepen en een volgende workshop boeken.

Algemene informatie workshops:
De grafiekworkshops vinden plaats in een reeks van telkens 5 lessen. (of in overleg langer)
Wil je eerst kennismaken, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen, dan maken we een afspraak en laat ik je de mogelijkheden zien in het ateliergebouw Elckerlyc aan de Havixhorst 254, 2402 MZ, Alphen aan den Rijn.
De workshop bestaat uit een reeks lessen waarin onderstaande onderdelen uitgebreid aan bod komen. Deze serie van lessen kosten bij elkaar 5x € 35,-. Ik streef naar een maximum van 3 personen per lesmoment.
a) – het voorbereiden van de plaat,
b) – het betekenen en bewerken,
c) – het etsen en nabewerken,
d) – het aanbrengen van de inkten en
e) – het afslaan en drukken

Als je zelf (nog) geen materiaal hebt, zoals een zinkplaat om te etsen en papier om op te drukken, dan kun je dat eventueel via mij aanschaffen. Ook kun je tegen een kleine vergoeding, de harde- & zachte was, de oplosmiddelen, inkt en het gebruik van rollers etc. gebruiken.

Koffie, thee zijn inbegrepen in de kosten van de workshop.

Wil je aanmelden, neem dan even contact op: 


VOL – VOL – VOL – Deze workshops zijn momenteel volgeboekt – VOL – VOL – VOL