Door het oog van de meester…

Door het oog van de meester, of zoals fotografen het bedoelen: een goed camerastandpunt, een mooie lichtval en met ‘het oog van de meester’ lettend op alle details die in beeld komen.

Parkvilla wilde destijds een serie portretten van hun sponsors ter ere van het ‘zoveel-jarig’ bestaan. Of ik daar een coherente serie van kon maken. Nou dat kan ik natuurlijk wel. Er werd gekozen voor een 17e eeuwse ‘stadhouders kraag’, een Goudse pijp, hoed en natuurlijk een glas rode wijn om een Bourgodische stijl te creëren. Omdat tevoren niets verklapt mocht worden, konden we verder ook geen kledingadvies geven, dus kwamen de sponsors uiteraard allemaal in een eigen gekozen outfit, waardoor tijdens de sessies het probleem ontstond dat een signaalgroeve trui, een roze broek en en bij anderen een roze trui of ander kleurig kledingstuk behoorlijk uit de toon viel.

Gelukkig was daar Photoshop om de enigszins foute combinaties in kleuren een beetje aan te passen. En het moet gezegd, je ziet er niet meer van.

Analoog, Digitaal, Fotografie